Η ομελέτα είναι ένα αγαπημένο, ελαφρύ φαγητό τις καθημερινές, συνήθως βραδινό, αλλά το Σαββατοκύριακο γίνεται και ένα εξαιρετικό πρωινό.
Δανία, 2008. Εγώ, βράζοντας το μπρόκολο. |
Δανία, 2008. Έτοιμη! |
Το μπρόκολο δρα ευεργετικά και περιέχει πάμπολλα πολύτιμα στοιχεία για τον οργανισμό μας, απο ιχνοστοιχεία μέχρι φυτικές ίνες και είναι ισχυρότατο αντιοξειδωτικό πλόυσιο σε βιταμίνη C.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε στην σαλάτα, είτε σαν γαρνιτούρα στο κρέας αλλά και στην ομελέτα, όπως η σημερινή μου συνταγή.
Υλικά :
4 μεγάλα αυγά
3 κ.σ. γάλα
1 μπρόκολο μεσαίου μεγέθους
1 ντομάτα μεσαίου μεγέθους
λίγο κίτρινο τυρί (εγώ χρησιμοποίησα gouda)
λίγο σκόρδο σε σκόνη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προετοιμασία - Εκτέλεση :
Βράζουμε τα μπουκετάκια μπρόκολου για 7-8 λεπτά, ώστε να μην μαλακώσουν πολύ και να είναι "τραγανά" και μετά τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Ρίχνουμε την ντομάτα και το κίτρινο τυρί, αφού πρώτα τα έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια, και ανακατεύουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και απο πάνω το βρασμένο μπρόκολο. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο απο το σκόρδο για να δώσει μια διαφορετική νότα. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, ανακινώντας το τηγάνι για να απλωθεί παντού το μείγμα.
Με μία σπάτουλα ανασηκώνουμε τις άκρες της ομελέτας για να την ξεκολλήσουμε απο το τηγάνι και να βεβαιωθούμε οτι έχει ψηθεί απο κάτω. Προσεκτικά την αναποδογυρίζουμε, ώστε η άψητη πλευρά να βρεθεί απο κάτω και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα για να ψηθεί και η άλλη πλευρά.
Έτοιμη! Σερβίρουμε την ομελέτα ζεστή και καλή μας όρεξη!
Demi, xoxo
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου