Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Σοκολατόπιτα...σοκόλαση!

Συχνά όλοι μας λαχταρούμε την αμαρτωλή γεύση της σοκολάτας και τί θα κάναμε χωρίς αυτή???
Η συνταγή της σοκολατόπιτας αυτής προέκυψε με αφορμή την ημέρα Σοκολάτας στις 13 Σεπτεμβρίου. Βέβαια, όχι πως χρειάζομαι δικαιολογία, αλλά λέμε τώρα.





Το καλό πράγμα πρέπει να μοιράζεται και σε αυτή την περίπτωση το συντομότερο δυνατόν. Δεν μπόρεσα λοιπόν να κάτσω με σταυρωμένα χέρια και Κυριακή μεσημέρι ξεκίνησα.
Φυσικά ήθελα κάτι πολύ πολύ σοκολατένιο, γιατί για να ξέρετε, ποτέ δεν θα προσπαθήσω να κρύψω την σοκολατομανία μου.
Με αυτή την συνταγή σοκολατόπιτας θα ανταμειφθείτε και με το παραπάνω απο την πλούσια σοκολατένια γεύση της και την υπέροχα υγρή στο κέντρο της αλλά και αφράτη υφή της.


Όπως και να έχει, είναι υπέροχη για κέρασμα, για συνοδεία καφέ και γιατί όχι, για δώρο σε φίλους που λατρεύουν τα σοκολατένια γλυκά!!!

Υλικά :



120gr κουβερτούρα
110gr βούτυρο (τύπου βιτάμ)
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
150gr ζάχαρη κρυσταλλική
60gr αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
15gr σκόνη κακάο
άρωμα βανίλιας (σε υγρή μορφή)

Προετοιμασία - Εκτέλεση :

Βγάζουμε τα αυγά και το βούτυρο απο το ψυγείο και τα αφήνουμε 1-2 ώρες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπέν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων. Βέβαια προτιμήστε σε μπέν μαρί γιατί έτσι η σοκολάτα δεν καίγεται και διατηρεί όλα της τα αρώματα! [Προσοχή να μην πάνε υδρατμοί στο μείγμα, γιατί θα αλλοιώσουν την σοκολάτα!]



Σε ένα μπόλ χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν - το χρώμα του μείγματος όσο αφρατεύει ανοίγει. Συνήθως χρειάζεται 4-5 λεπτά στο μίξερ στην μεγαλύτερη κλίμακα.


Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα των αυγών και της ζάχαρης και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα απο κάτω προς τα πάνω μέχρι να ενωθούν τα μείγματα. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το μίξερ γιατί το μείγμα δεν θα γίνει αφράτο όταν ψηθεί.


Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένα και μαζί το άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.



Γεμίζουμε με το μείγμα ένα πυρέξ, αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά για να μην κολλήσει.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 C για 15-20 λεπτά. Την βγάζουμε απο το φούρνο και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, γιατί όσο είναι ζεστή υπάρχει κίνδυνος όταν την κόψουμε να διαλυθεί.


Είναι μια πολύ εύκολη σοκολατόπιτα που μόλις κοπεί, η σοκολάτα ρέει απο το εσωτερικό ενώ απ'εξω είναι σαν κέικ. Σερβίρεται ζεστή και συνοδεύεται υπέροχα με μία μπάλα παγωτό.



Demi, xoxo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου