Η μέρα σήμερα είχε πολύ ζέστη, οπότε και εγώ απο την πλευρά μου, το μόνο που μπορούσα να κάνω για να την δροσίσω αλλά και να την γλυκάνω ήταν να κεράσω ένα δροσερό και πεντανόστιμο cheesecake. Επίσης αφορμή αποτέλεσαν και τα γενέθλια ενός αγαπημένου μου προσώπου, πρίν απο μερικές μέρες, και αντί για τούρτα έφτιαξα αυτό το cheesecake και μάλιστα είχε μεγάλη επιτυχία.
Γενικά αυτό το cheesecake το έχω φτιάξει πάμπολλες φορές και παρ'όλα αυτά δεν το βαριέμαι ποτέ. Η εμμονή μου είναι τεράστια και η επιθυμία μου να το απολαύσω ακόρεστη.
Είναι το τέλειο, δροσερό, ανάλαφρο και άκρως καλοκαιρινό επιδόρπιο για να σερβιριστεί έπειτα απο ένα χορταστικό γεύμα ή σαν συνοδευτικό για τον καφέ.
Υλικά :
Για την βάση:
250 gr μπισκότα τύπου digestive
125 gr βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
600 gr κρέμα τυρί
60 gr ζάχαρη άχνη
200 gr κρέμα γάλακτος (36% λιπαρά)
Για την επικάλυψη:
Μαρμελάδα βατόμουρο ή οποιαδήποτε γεύση εσείς επιθυμείτε
Προετοιμασία - Εκτέλεση :
Πρώτα τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Έπειτα, ρίχνουμε το βούτυρο, αφού πρώτα το έχουμε λιώσει, μέσα στα μπισκότα και τα ανακατατεύουμε και τα δύο μαζί μέχρι να υγρανθεί καλά το μπισκότο.
Μετά τοποθετούμε το μείγμα του μπισκότου σε ταψάκι ή φόρμα τσέρκι διαμέτρου 20 cm και ύψους 4 cm, και πιέζουμε πολύ καλά με τα χέρια ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Αφού προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 180ο C, ψήνουμε την βάση με τα μπισκότα για 10' με 12'. Όταν ψηθεί, την βγάζουμε απο τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στην συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα μας. Στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μπόλ) δουλεύουμε με το μίξερ (ή το σύρμα ή μια σπάτουλα) την κρέμα τυρί και την ζάχαρη, όχι όμως για πολύ.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα εως ότου να ενωθούν τα υλικά και η κρέμα μοιάζει με σφιχτή, λεία σαντιγί.
Όταν παγώσει η βάση, ρίχνουμε απο πάνω το μείγμα της κρέμας, απλώνουμε καλά και ισιώνουμε την επιφάνεια με μία σπάτουλα.
Σκέπάζουμε το γλυκό με ένα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για 1- 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.
Τέλος, μετά τις δύο ώρες που έχει σταθεροποιηθεί το γλυκό μας, το βγάζουμε απο το ψυγείο και αλείφουμε την επιφάνεια του με την μαρμελάδα της επιλογής μας ή κάποιο γλυκό του κουταλιού.
Ξεφορμάρουμε προσεκτικά και σερβίρουμε σε κομμάτια. Μπορούμε να γαρνίρουμε το γλυκό μας και με φρέσκα φρούτα. Απολαύστε!
Demi, xoxo
Γενικά αυτό το cheesecake το έχω φτιάξει πάμπολλες φορές και παρ'όλα αυτά δεν το βαριέμαι ποτέ. Η εμμονή μου είναι τεράστια και η επιθυμία μου να το απολαύσω ακόρεστη.
Είναι το τέλειο, δροσερό, ανάλαφρο και άκρως καλοκαιρινό επιδόρπιο για να σερβιριστεί έπειτα απο ένα χορταστικό γεύμα ή σαν συνοδευτικό για τον καφέ.
Υλικά :
Για την βάση:
250 gr μπισκότα τύπου digestive
125 gr βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
600 gr κρέμα τυρί
60 gr ζάχαρη άχνη
200 gr κρέμα γάλακτος (36% λιπαρά)
Για την επικάλυψη:
Μαρμελάδα βατόμουρο ή οποιαδήποτε γεύση εσείς επιθυμείτε
Προετοιμασία - Εκτέλεση :
Πρώτα τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Έπειτα, ρίχνουμε το βούτυρο, αφού πρώτα το έχουμε λιώσει, μέσα στα μπισκότα και τα ανακατατεύουμε και τα δύο μαζί μέχρι να υγρανθεί καλά το μπισκότο.
Μετά τοποθετούμε το μείγμα του μπισκότου σε ταψάκι ή φόρμα τσέρκι διαμέτρου 20 cm και ύψους 4 cm, και πιέζουμε πολύ καλά με τα χέρια ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Αφού προθερμάνουμε τον φούρνο μας στους 180ο C, ψήνουμε την βάση με τα μπισκότα για 10' με 12'. Όταν ψηθεί, την βγάζουμε απο τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Στην συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα μας. Στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μπόλ) δουλεύουμε με το μίξερ (ή το σύρμα ή μια σπάτουλα) την κρέμα τυρί και την ζάχαρη, όχι όμως για πολύ.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα εως ότου να ενωθούν τα υλικά και η κρέμα μοιάζει με σφιχτή, λεία σαντιγί.
Όταν παγώσει η βάση, ρίχνουμε απο πάνω το μείγμα της κρέμας, απλώνουμε καλά και ισιώνουμε την επιφάνεια με μία σπάτουλα.
Σκέπάζουμε το γλυκό με ένα αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για 1- 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.
Τέλος, μετά τις δύο ώρες που έχει σταθεροποιηθεί το γλυκό μας, το βγάζουμε απο το ψυγείο και αλείφουμε την επιφάνεια του με την μαρμελάδα της επιλογής μας ή κάποιο γλυκό του κουταλιού.
Ξεφορμάρουμε προσεκτικά και σερβίρουμε σε κομμάτια. Μπορούμε να γαρνίρουμε το γλυκό μας και με φρέσκα φρούτα. Απολαύστε!
Demi, xoxo
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου