Ένα χρόνος ζωής του blog μου! Σαν χθές θυμάμαι που δειλά δειλά είχα ξεκινήσει με την πρώτη μου ανάρτηση. Ήταν ό,τι πιο απλό θα μπορούσα να σκεφτώ, μια φωτογραφία με ποπ κόρν, αλλά ταυτόχρονα ένιωθα τόσο κατενθουσιασμένη που είχα καταφέρει το όνειρο που είχα τόσα χρόνια να το κάνω τελικά πράξη.
Ένα χρόνο μετά, κοιτάζω όλες τις αναρτήσεις και τί κατάφερα όλο αυτό τον καιρό και δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι υπερήφανη που ακόμα αντέχω και συνεχίζω να είμαι εδώ. Γιατί δεν σας κρύβω πως μπορεί μερικές φορές να απογοητεύτηκα και να είπα οτι δεν έχει νόημα να το συνεχίσω όλο αυτό, αλλά ταυτόχρονα μέσα μου δεν ήθελα με τίποτα να το αφήσω. Και φυσικά σε αυτό με βοήθησαν η οικογένειά μου, οι κοντινοί μου άνθρωποι και οι φίλοι μου.
Ας γιορτάσουμε λοιπόν τα πρώτα γενέθλια του blog μου! Και τί θα μπορούσε να είναι το τέλειο κέρασμα? Μια μικρή λιχουδιά που θα σε κάνει να θές και άλλο?? Μα φυσικά τα cake pops!!!!!! Εκπληκτικές σοκολατομπαλίτσες που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο όταν τις αντικρίζει!
Θα τα έχετε δει όλες και όλοι σας σε "ψαγμένα" μαγαζάκια με γλυκά και cupcakes και θα αναρωτιέστε πώς μπορείτε να τα φτιάξετε και εσείς. Σας έχω εδώ τον τρόπο για να τα φτιάξετε και εσείς και να εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους! Είναι τέλεια και οικονομική λύση για κέρασμα σε γιορτή, γενέθλια, πάρτυ, βαφτίσεις ακόμα και γάμους ή κάθε λογής χαρούμενη εκδήλωση! Ταιριάζουν παντού!
Βάλτε λοιπόν ποδιές και... ξεκινάμε!
Υλικά:
500 gr κέικ της επιλογής σας (εγώ έψησα ένα απλό σοκολατένιο και ένα απλό βανίλιας)
3 κουτ. σούπας πραλίνα φουντουκιού (για το σοκολατένιο κέικ)
3 κουτ. σούπας cream cheese (για το κέικ βανίλιας)
για την διακόσμηση:
διάφορες σοκολάτες (κουβερτούρα, γάλακτος, λευκή)
κόκκινο και μπλέ χρώμα ζαχαροπλαστικής
πολύχρωμα τρουφάκια, τριμμένο μπισκότο, τριμμένη καρύδα κλπ
ειδικά sticks για cake pops ή ξυλάκια
Προετοιμασία - Εκτέλεση:
Αρχικά σας προτείνω να έχετε φτιάξει τα κέικ απο την προηγούμενη μέρα καθώς θέλουμε να έχουν κρυώσει καλά και μάλιστα να είναι και λίγο "μπαγιάτικα". Για να φτιάξετε τα cake pops θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο να έχετε μπροστά σας, οπότε οπλιστείτε και με υπομονή.
Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή με ένα πηρούνι, θρυμματίζετε το κάθε ένα κέικ σε ένα μεγάλο μπόλ και "ζυμώνετε" μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Στο ένα μπολ με το σοκολατένιο κέικ προσθέτουμε την πραλίνα και στο μπολ με το κέικ βανίλιας το τυρί κρέμα και αναμειγνύουμε. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε πιο μαλακή υφή. Πλάθουμε λοιπόν μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια λεία και εύπλαστη ζύμη. Για να δείτε αν ειναι έτοιμα, πάρτε λίγη ζύμη στο χέρι σας και σφίξτε την. Αν "κρατάει" το σχήμα, τότε είναι έτοιμη, αλλιώς προσθέτε λίγη ακόμα πραλίνα/ τυρί κρέμα και ξαναζυμώνετε.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε μια επιφάνεια το ένα δίπλα στο άλλο. Εάν έχετε μικρά παιδιά βάλτε τα να σας βοηθήσουν. Είμαι σίγουρη πως θα το καταευχαριστηθούν.
Τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 30-60 λεπτά για να σφίξουν. Προσοχή, μην παραλείψετε αυτό το βήμα, γιατί είναι σημαντικό για την επικάλυψη μετά.
Στο μεταξύ, μέχρι να "παγώσουν" για τα καλά, λιώνουμε σε μπέν μαρί τις σοκολάτες. Μπορείτε να φτιάξετε ό,τι χρώματα θέλετε. Εγώ έφτιαξα κλασσική σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα όπου την μοίρασα σε δύο μικρότερα μπολάκια και την χρωμάτισα με λίγο κόκκινο χρώμα και μου βγήκε αυτό το ελαφρύ ρόζ και αντίστοιχα με λίγο μπλέ χρώμα και βγήκε αυτό το ανοιχτό γαλαζοπράσινο χρώμα.
Στην συνέχεια βουτάμε την άκρη απο το stick μέσα στην λιωμένη σοκολάτα και το καρφώνουμε μέχρι την μέση στην μπαλίτσα μας. Αυτό θα το βοηθήσει να κρατηθεί πολύ σταθερό το cake pop. Το κάνετε αυτό με όλες τι μπαλίτσες και παίζοντας εναλλάξ με τα χρώματα. Στο τέλος τα βάζετε πάλι για 15 λεπτά στο ψυγείο.
Σχεδόν τελειώσαμε... Τώρα βουτάμε ένα ένα τα cake pops στην λιωμένη σοκολάτα και στραγγίζουμε καλά για να πέσει όση σοκολάτα περισσεύει. Γιατί αλλιώς θα είναι βαρύ το cake pop μας και υπάρχει κίνδυνος να πέσει απο το βάρος και να μας χαλάσει. Επίσης σημαντικό: η λιωμένη σοκολάτα δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστή γιατί θα μας λιώσει την μπαλίτσα μας και θα διαλυθεί το cake pop αλλά αντίστοιχα ούτε πολύ κρύα θα πρέπει να είναι γιατί δεν θα μπορεί να βουτυχτεί μέσα η μπαλίτσα και να έχει αυτή την λεία υφή.
Τέλος, μόλις βγουν απο την βουτιά στην σοκολάτα τα πασπαλίζουμε αμέσως με ό,τι "στολίδι"-τρούφα έχουμε. Βάλτε μπόλικη φαντασία και κάντε τους πιο απίστευτους συνδυασμούς. Τα cake pops πρέπει να είναι χρωματιστά και παιχνιδιάρικα, οπότε βγάλτε το παιδί που κρύβετε μέσα σας.
Μόλις τα διακοσμήσουμε, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι για να "σταθούν και να στεγνώσουν".
Όταν είνα έτοιμα, μπορείτε να τα βάλετε σε μικρά σελοφάν και να τα φτιάξετε με κορδέλες σαν μικρά ατομικά δωράκια-κέρασμα.
Στην δουλειά όπου και τα προσέφερα εγώ, έγιναν ανάρπαστα! Υπήρχε κιόλας η απορία τί κρύβεται πίσω απο την χρωματιστή σοκολάτα, οπότε και ο καθένας δεν έμεινε μόνο σε ένα κομμάτι.
Σας το προτείνω λοιπόν ανεπιφύλακτα να τα δοκιμάσετε! Καλή σας επιτυχία και περιμένω εντυπώσεις σας.
Χρόνια πολλά στο blog μου και πάλι!
Demi,xoxo
πολύ αγάπη μέσα στο blog σου! Να τα εκατοστήσεις με πολλές πολλές απίθανες συνταγές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ FireGate_13 :)
Διαγραφή