Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Oh my popsicle! Παγωτάκια γρανίτα με λεμόνι

Πάνε μέρες τώρα που δεν έχω μπει στην κουζίνα για να μαγειρέψω φαγητό που θα χρειαστεί κάποια/ες ώρα/ες. Ο λόγος δεν είναι μόνο οι πολλές ώρες στην δουλειά, που μου αποσπούν πολύ χρόνο μέσα στην ημέρα, αλλά και η απίστευτη ζέστη που κάνει τις τελευταίες μέρες. Δεν λέει με τίποτα να ανάψεις μάτι κουζίνας ή φούρνο, γιατί θα ανεβει τόσο η θερμοκρασία μέσα στον σπίτι που θα αρχίσουμε να "λιώνουμε" ακόμα πιο πολύ. Οπότε τρεφόμαστε με απλά, γρήγορα γεύματα μέσα στην ημέρα. 
Όμως το γλυκάκι μας πάντα το θέλουμε. Είτε είναι απόγευμα μετά την μεσημεριανή σιέστα (για εμένα μιλάω, για το σ/κ) είτε το βραδάκι στο μπαλκόνι υπο το φώς των (αντικουνουπικών?) κεριών. Η επιλογή του κλασσικού παγωτού σε διάφορες γεύσεις θα είναι πάντα πρώτη. Αλλά καμιά φορά σκέφτεσαι λίγο τις θερμίδες (καλοκαίρι, ζέστη, θάλασσα, παραλία, μαγιό...!) , λίγο οτι τελικά δεν σε "δροσίζει" τόσο καθώς μετά θες να πιεις κανά δυό ποτήρια κρύο νερό για να ξεδιψάσεις και επίσης το ότι θέλουμε και κάτι το διαφορετικό, κάτι "σπιτικό". Φυσικά και μπορεί κανείς να φτιάξει σπιτικό παγωτό, αλλά η πιο light εκδοχή του, μια γρανίτα δηλαδή είναι ακόμα καλύτερη.




Γυρίζοντας σπίτι λοιπόν Παρασκευή απόγευμα και έχωντας μπροστά μου ένα σ/κ κενό, σκεφτόμουν οτι θα ήταν ιδανικό να φτιάξω παγωτάκια γρανίτα. Είχα ήδη αγοράσει μήνες τώρα τις θήκες για popsicles και άρα θα ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή για να τα χρησιποποιήσω. Τι γεύση όμως θα έκανα? Σκέφτηκα τα διάφορα φρούτα εποχής, αλλά δεν τα είχα άμεσα διαθέσιμα και η λαϊκή είναι το Σάββατο και δεν ήθελα να αναμένω.  Γρανίτα φράουλα πρώτα και μετά γρανίτα λεμόνι δεν ξέρουμε όλοι? Έτσι λοιπόν και εγώ εκμεταλλεύτηκα τα λίγα λεμόνια που είχα. Και μόλις με άλλα δύο υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας, έφτιαξα τα popsicles με λεμόνι.



Υλικά:

3 λεμόνια (το χυμό τους και το ξύσμα αυτών)
650 ml νερό
190 gr ζάχαρη 


Προετοιμασία - Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα λεμόνια και με έναν τρίφτη τα ξύνουμε για να πάρουμε το ξύσμα τους. 



Στην συνέχεια τα στίβουμε για να πάρουμε τον χυμό τους.


Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα.



Προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.


Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε απο την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Έτσι θα βγούν όλα τα αρώματα και τα χρώματα του λεμονιού.


Στην συνέχεια σουρώνουμε το υγρό μας αλλά αν θέλετε μπορείτε και να το αφήσετε με τα κομματάκια απο το ξύσμα. Το μοιράζουμε στις θήκες για popsicles.


Τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθούν.

Θα ξετρελαθείτε με το αποτέλεσμα και εσείς και τα μικρά παιδιά σίγουρα, απο το πόσο τέλεια είναι οπτικά και γευστικά μέχρι το πόσο δροσερά. Keep cool and have a popsicle λοιπόν!



Tip :
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζετε απο την κατάψυξη και φυσικά αμέσως θα πρέπει να τα καταναλώσετε. Για να καταφέρετε να βγάλετε το παγωτάκι απο την θήκη του, χωρίς να περιμένετε ώρα και τελικά να λιώσει, βρέξτε με χλιαρό νερό εξωτερικά την θήκη για λίγα δευτερόλεπτα. Τραβάτε και έτοιμο για απόλαυση!



Demi, xoxo

4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Να γλείφεις τα δάχτυλά σου και τρομερά δροσιστικό :)

      Διαγραφή
    2. Ότι πρέπει για τις μέρες του καλοκαιριού, τώρα πρέπει να μας βρεις και ένα τρόπο να τα πάρουμε μαζί μας στην παραλία!

      Διαγραφή
    3. Χμμ...ίσως με ένα ψυγειάκι με παγοκίστες να ήταν μία λύση για κοντινή παραλία. Αλλιώς δύσκολο για πιο μακρινές αποστάσεις και με τέτοια ζέστη!

      Διαγραφή