Τα προγνωστικά του καιρού λένε για αρκετή ζέστη αυτό το σαββατοκύριακο, και ενώ είναι ακόμα Τετάρτη εγώ ήδη ονειρεύομαι να απολαμβάνω τον καφέ μου στην παραλία. Γιατί πώς να το κάνουμε, έχει άλλη γεύση απο την πόλη/γραφείο. Ταυτόχρονα σκέφτομαι και τί θα φτιάξω/μαγειρέψω στον ελεύθερό μου χρόνο. Σίγουρα αυτό που θα ξαναφτιάξω είναι τα αυγά μάτια με φρέσκια σάλτσα ντομάτας που έφτιαξα τις προάλλες. Είναι ελαφρύ, γρήγορο, σπιτικό και χορταστικό για τις "μεγάλες" πείνες μετά την θάλασσα και μαζί με μία κρύα μπύρα γίνεται ο ιδανικός μεζές.
Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό ελληνικό fast food θα μπορούσε κανείς να πει!Οι φρέσκιες, ώριμες και ζουμερές καλοκαιρινές ντομάτες είναι must, όπως και το ζυμωτό ψωμί αυτονόητο για ατέλειωτες "βούτες" στην σαλτσούλα. Αν έχεις χρόνο και όρεξη και βάλεις να το συνοδεύψεις με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες νομίζω πως δεν θα θέλεις τίποτα άλλο γιατί θα έχεις το καλύτερο γεύμα.
Υλικά:
2 αυγά
2 μικρές ντομάτες ή 1 μεγάλη ντομάτα, ώριμες στον τρίφτη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
ρίγανη ή ό,τι άλλο μυρωδικό επιθυμείτε
Αλάτι, πιπέρι
τυρί τριμμένο
Προετοιμασία - Εκτέλεση:
Σε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την ντομάτα, την ζάχαρη και τα αρωματικά. Τα αφήνουμε 5 λεπτά να βράσουν και να "σφίξει" η σάλτσα.
Σπάμε τα αυγα και τα ρίχνουμε προσεχτικά. Καπακώνουμε το τηγάνι και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα αυγά και να σφίξει το ασπράδι τους.
Κατεβάζουμε απο την φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με λίγο τριμμένο τυρί.
Δοκιμάστε το, θα σας αρέσει!
Demi, xoxo
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου