Ήρθε η ώρα για mousse σοκολάτας! Σας παρουσιάζω την πιο νόστιμη, εκπληκτικά πλούσια και ακόμα πιο υγιεινή εκδοχή της mousse. Λατρεύω την σοκολάτα, την μπανάνα και το αβοκάντο, οπότε είπα γιατί να μην τα βάλω όλα αυτά μαζί και να φτιάξω μια γευστική mousse που μπορεί άνετα να θεωρεί ισάξια με οποιοδήποτε άλλο σοκολατένιο γλυκό. Και για να το κάνω πιο υγιεινό αυτό το γλυκό, αντικατέστησα την σοκολάτα με ωμό κακάο καθώς επίσης χρησιμοποίησα αβοκάντο που περιέχει υγιή λίπη.
Το αγαπημένο μου κομμάτι αυτής της συνταγής, πέραν από την νοστιμιά, είναι οτι μπορεί κανείς να το φτιάξει μόνο με 5 υλικά και ένα μπλέντερ. Ούτε πολλά υλικά, ούτε πολύς χρόνος και καθόλου μαγείρεμα. Αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη, τελείως vegan (νηστίσιμη) και χωρίς γλουτένη (gluten-free)! Τί άλλο να ζητήσει κανείς !?
Υλικά:
1 ώριμο αβοκάντο
1 ώριμη μπανάνα
3 κουταλιές σκόνη ωμό κακάο
2-3 κουταλιές μαύρη ζάχαρη (ή στέβια για ακόμα πιο light εκδοχή)
1/4 κούπας γάλα καρύδας (αμυγδάλου ή σόγιας)
Βεβαιωθείτε οτι το αβοκάντο και η μπανάνα είναι τελείως ώριμα για μέγιστη υφή και γεύση
Προετοιμασία - Εκτέλεση:
Αρχικά ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και την μπανάνα και τα κόβουμε σε κομματάκια.
Βάζουμε στο μπλέντερ το αβοκάντο, την μπανάνα και το γάλα καρύδας και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το κακάο και την ζάχαρη και ξαναχτυπάμε. Βέβαια ανάλογα την προτίμηση μπορείτε να βάλετε και περισσότερη ζάχαρη αν το θέλετε πιο γλυκό.
Το αποτέλεσμα και η γεύση του σε καμία περίπτωση δεν θα "δείχνει" ότι έχετε βάλει αβοκάντο.
Γεμίζετε μικρά ποτηράκια ή κουπάκια με την mousse και σερβίρετε.
Tip: Για έξτρα γεύση και διασκέδαση, προσθέστε φρέσκα μούρα στην mousse σαν όταν είναι να την φάτε.
Demi, xoxo
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου