Εδώ και πολλές μέρες ήθελα να φτιάξω αυτό το γλυκίτατο σπιτάκι, απο κομμάτια gingerbread μπισκότων που όλοι θα έχετε δει σε βιτρίνες ζαχαροπλαστίων και σε περιοδικά.
Αλλά όλο κάτι μου το ανέβαλε και πήγαινε όλο και πιο πίσω, με πιο σημαντικό απο όλα οτί το μίξερ μου χάλασε. Ήταν αυτό που μεγάλωσα και εγώ μαζί του και απο τα χέρια της μαμάς μου πέρασε σε εμένα. Θα μου πείτε ότι παλιό ήταν, οπότε λογικό να χαλάσει κάποια στιγμή, αλλά ήταν απο τα καλά, τα γερά, που μπροστά στα τωρινά μίξερ χειρός ήταν άπιαστο, και δεν περίμενα να με "αφήσει" αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων που το είχα ανάγκη.
Αλλά όλο κάτι μου το ανέβαλε και πήγαινε όλο και πιο πίσω, με πιο σημαντικό απο όλα οτί το μίξερ μου χάλασε. Ήταν αυτό που μεγάλωσα και εγώ μαζί του και απο τα χέρια της μαμάς μου πέρασε σε εμένα. Θα μου πείτε ότι παλιό ήταν, οπότε λογικό να χαλάσει κάποια στιγμή, αλλά ήταν απο τα καλά, τα γερά, που μπροστά στα τωρινά μίξερ χειρός ήταν άπιαστο, και δεν περίμενα να με "αφήσει" αυτές τις ημέρες των Χριστουγέννων που το είχα ανάγκη.
Τελικά όμως βρέθηκα σε μια κάπως πιο εύκολη λύση για το gingerbread σπιτάκι. Την προηγούμενη εβδομάδα κάνοντας τα ψώνια μου στις στολισμένες αγορές, βρήκα στα Tiger έτοιμα κομμάτια για gingerbread house. Δεν το σκέφτηκα στιγμή και πήρα ένα πακετάκι!
Οι οδηγίες έλεγαν ότι το μόνο που χρειάζεσαι είναι royal icing (δηλαδή αυγόγλασο) και με την φαντασία σου ότι ζαχαρωτά θές για να το στολίσεις. Έτσι λοιπόν, εχθές έκατσα να το συναρμολογήσω και να το διακοσμήσω. Φυσικά για να φτιάξω το αυγόγλασο δεν είχα μίξερ, αλλά το έκανα με τον παλιό καλό τρόπο, χεράτα. Ήταν ολίγον κουραστικό θα έλεγα, να χτυπάω επί 5 λεπτά ασταμάτητα το ασπράδι αυγού μέχρι να γίνει μαρέγκα, αλλά τελικά τα κατάφερα!
Υλικά:
Για το αυγόγλασο:
1 ασπράδι αυγού
1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
1/2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
Για το gingerbread house
1 πακέτο με έτοιμα κομμάτια (ή ακόμα καλύτερα, αν έχετε χρόνο μπορείτε να τα φτιάξετε εσείς, με οδηγίες για πατρόν που θα βρείτε στο internet)
Για την διακόσμηση:
μικρά marshmallows
πολύχρωμες καραμελίτσες
(Να σας πω επίσης πως για να κολλήσω τα marshmallows, έφτιαξα μια δεύτερη "κόλλα" από ζάχαρη άχνη και νερό σε αναλογία 3:1)
Προετοιμασία - Εκτέλεση:
Η διαδικασία είναι πολύ απλή! Αρχικά φτιάχνουμε το αυγόγλασο. Σε ένα μπωλ, χτυπάμε το ασπράδι του αυγού με το χυμό λεμονιού για 5 λεπτά. Στην συνέχεια σιγά σιγά, ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Μόλις σφίξει, είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε. Παίρνετε λοιπόν τα κομμάτια και τα συναρμολογείτε! Τέλος το διακοσμήτε όπως εσείς επιθυμείτε και είναι έτοιμο!
Είναι η πιο διασκεδαστική ετοιμασία που μπορείτε να την κάνετε με φίλες-ους και την οικογένεια σας για αυτά τα όμορφα Χριστούγεννα!
Demi,xoxo
Let's build a Gingerbread House:
Demi,xoxo
Let's build a Gingerbread House:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου