Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Σαλάτα με ρόκα και ψητά μανιτάρια

Οι σαλάτες είναι πάντα ευπρόσδεκτες στο καθημερινό μας τραπέζι. Συνοδεύουν με επιτύχια τα κυρίως πιάτα, κρέας ή ψάρι, ενισχύοντας την διατροφική τους αξία, δίνουν περισσότερη γεύση και αντίστοιχα σε εμάς υγεία και μπόλικη ενέργεια.




Ρόκα. Αυτή η πικρότητα στην γεύση της είναι κάτι το μοναδικό για μένα. Όταν ήμουν μικρή δεν την ήθελα καθόλου. Μεγαλώνοντας, ανακάλυψα με πόσα άλλα υλικά μπορεί να συνδυαστεί δίνοντας πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς γεύσεων.
Η πικρότητα της ρόκας μαζί με την οξύτητα της κατσικίσιας φέτας θα μπορόυσε να είναι αρκετή για κάποιους. Προσθέστε όμως στη μείξη την εξαίσια γεύση της σάλτσας βινεγκρέτ και τα φρέσκα ελαφρώς ψημένα μανιτάρια και αυτή η σαλάτα θα μεταμορφωθεί.
Συνοδεύστε αυτή την σαλάτα με λίγες φέτες φρέσκου ψωμιού και έχετε το τέλειο μεσημεριανό.

Υλικά:

1 ματσάκι ρόκα
4 ντοματίνια
125gr φρέσκα μανιτάρια
λίγο κατσικίσιο τυρί

Για την σάλτσα βινεγκρέτ
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/3 του φλιτζανιού ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε στα 2 ή 3 και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Περιχύνουμε με λίγο λάδι, ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε δυνατό φούρνο να ψηθούν. Αφού ψηθούν τα μανιτάρια, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.


Στο μεταξύ, πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά την ρόκα και ετοιμάζουμε την σάλτσα. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπούμε πολύ καλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.


Ρίχνουνε την ρόκα σε μια σαλατιέρα. Κόβουμε τα ντοματίνια στα δύο, ρίχνουμε τα μανιτάρια και θρυμματίζουμε το κατσικίσιο τυρί. Στο τέλος, περιχύνουμε με την σάλτσα βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.


Σας υπόσχομαι δεν θα μείνει ούτε φυλλαράκι...

Demi, xoxo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου