Μέρες τώρα ήθελα να απολαύσω μερικές μικρές. στρογγυλές, σοκολατένιες τρούφες. Έτσι με αφορμή την ονομαστική μου εορτή, έφτιαξα αυτά τα λαχταριστά σοκολατένια, πολύχρωμα και με επικάλυψη καρύδας τρουφάκια. Ξέρω οτι δεν είναι τα πιο φανταχτερά και περίτεχνα γλυκά αλλά για μένα είναι το ιδανικό γιορτινό σοκολατένιο τρατάρισμα.
Νομίζω πως αν και αυτό τον Οκτώβριο δεν έφτιαχνα τρούφες, κάτι δεν θα μου πήγαινε καλά. Δεν θα είχα το αγαπημένο μου γλυκάκι, για να κεράσω φίλους και γνωστούς στην δουλειά αλλά και για να απολαύσω η ίδια τα απογεύματα που έχω μια μικρή λιγούρα για κάτι γλυκό.
Πιστεύετε οτι υπάρχει κάποιος που δεν θα του αρέσουν αυτά τα τρουφάκια? Μικροί και μεγάλοι όταν βρεθούν μπροστά τους, είναι σίγουρο οτι σε λίγα λεπτά δεν θα μείνει τίποτα! Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε.
Υλικά:
Για 30-40 τρουφάκια
200 gr κουβερτούρα
150 ml κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα μπισκότα
150 gr βούτυρο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
2-3 κουτ. γλυκού κονιάκ
πολύχρωμη τρούφα, τρούφα σοκολάτας, τριμμένη καρύδα ή ό,τι άλλο σας αρέσει για την επικάλυψη
Προετοιμασία- Εκτέλεση :
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Την κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
Νομίζω πως αν και αυτό τον Οκτώβριο δεν έφτιαχνα τρούφες, κάτι δεν θα μου πήγαινε καλά. Δεν θα είχα το αγαπημένο μου γλυκάκι, για να κεράσω φίλους και γνωστούς στην δουλειά αλλά και για να απολαύσω η ίδια τα απογεύματα που έχω μια μικρή λιγούρα για κάτι γλυκό.
Πιστεύετε οτι υπάρχει κάποιος που δεν θα του αρέσουν αυτά τα τρουφάκια? Μικροί και μεγάλοι όταν βρεθούν μπροστά τους, είναι σίγουρο οτι σε λίγα λεπτά δεν θα μείνει τίποτα! Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε.
Υλικά:
Για 30-40 τρουφάκια
200 gr κουβερτούρα
150 ml κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα μπισκότα
150 gr βούτυρο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
2-3 κουτ. γλυκού κονιάκ
πολύχρωμη τρούφα, τρούφα σοκολάτας, τριμμένη καρύδα ή ό,τι άλλο σας αρέσει για την επικάλυψη
Προετοιμασία- Εκτέλεση :
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Την κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και το κακάο.
Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, τα τριμμένα μπισκότα και το κονιάκ.[Τα μπισκότα τα ρίχνουμε σιγά σιγά μέχρι να δούμε οτι το μείγμα είναι εύπλαστο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγα ακόμα.]
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να σφίξει καλά.
Στην συνέχεια, αφού έχουμε τοποθετήσει σε ρηχά πιάτα τις επικαλύψεις, παίρνουμε μικρές κουταλιές απο το μείγμα, πλάθουμε με γρήγορες κινήσεις σε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε στις επικαλύψεις εναλλάξ μέχρι να καλυφθούν καλά απο όλες τις πλευρές.
Καλή επιτυχία!
Demi, xoxo
Εγώ ενα ξέρω, οτι χρειάστηκαν 10 λεπτά για να εξαφανιστούν και τα 40!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧεχε! Αυτό ειναι αλήθεια FireGate_13! Και χαίρομαι πολύ για αυτό! :)
Διαγραφή