Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Το "πράσινο" σάντουϊτς

Γυρίζοντας απο το γυμναστήριο και έπειτα απο μια εξαντλητική ημέρα, το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν ένα ζεστό, χαλαρωτικό μπάνιο και να φάω κάτι χορταστικό και γρήγορα! Το πρώτο έγινε αμέσως, αλλά για ένα λεπτό. Πού πάει ο νους σας όταν ακούτε γρήγορο φαγητό? Σε βρώμικο delivery, σωστά? Ναι σωστά και λογικό. Αλλά δεν ταιριάζει βρε παιδιά, γιατί τότε τί νόημα θα έιχε να "λιώνω" σχεδόν κάθε μέρα στο γυμναστήριο? Κανένα. Και όχι τίποτα άλλο, έχουμε και ένα στόχο "να μπορέσουμε να βγούμε παραλία το καλοκαίρι" όπως λέει και η θεάρα γυμνάστρια μου Αντιγόνη, τονίζοντας σε κάθω βήμα οτι σε 96 μέρες έφτασε το καλόκαιρι! 

Σκέφτομαι άραγε τί καλύτερη λύση υπάρχει απο το να φτιάξω ένα γρήγορο, πανεύκολο, χορταστικό, υγιεινό και φούλ βιταμίνες σάντουιτς.! Είχα λοιπόν αγοράσει πριν μερικές μέρες απο την τοπική λαϊκή ένα αβοκάντο και μερικά ακόμα πράσινα λαχανικά. Οπότε ό,τι μου είχε απομείνει, ήταν η ιδανική ευκαιρία για να τα χρησιμοποιήσω. 




Και για να μην σας αγχώσω άλλο με τα γυμναστήρια, το καλοκαίρι που πλησιάζει (μην ψαρώνετε, έχουμε ακόμα χρόνο) κλπ, θα περάσω αμέσως στο κυρίως θέμα και πώς να ετοιμάσετε το πιο απολαυστικό και γεμάτο σε πράσινο χρώμα σάντουιτς.

Υλικά:


2 φέτες ψωμί πολύσπορο
2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα 
5 λεπτές φέτες αγγούρι
διάφορα είδη σαλάτας
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
1/2 πιπεριά καυτερή, κομμένη σε φέτες 
1/2 αβοκάντο

Προετοιμασία - Εκτέλεση:

Αρχικά αλείφουμε την μία φέτα ψωμί πολύσπορο, με την μία κουταλιά απο το τυρί κρέμα.


Απλώνουμε πάνω στην φέτα ψωμιού, τις φέτες αγγουριού. Καλύπτουμε με τα διάφορα είδη σαλάτας και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.



Βάζουμε την μία στρώση απο τις κομμένες φέτες ντομάτας και έπειτα μία ακόμα στρώση απο τις φέτες καυτερής πιπεριάς.




Αλείφουμε και την άλλη φέτα πολύσπορου ψωμιού με το τυρί κρέμα. Σε ένα μικρό μπολάκι, κόβουμε το αβοκάντο σε κομμάτια και με ένα πηρούνι το λιώνουμε.


Αλείφουμε την δεύτερη φέτα πολύσπορου ψωμιού.


Κλείνουμε το σάντουιτς μας και σερβίρουμε κατευθείαν. Καλή σας όρεξη!

Demi, xoxo


Υ.Γ.: Το αβοκάντο ανήκει στην κατηγορία των φρούτων. Έχει θεωρηθεί ως υπερτροφή, καθώς είναι πλούσιο σε ενέργεια, πρωτεΐνες, βιταμίνες, φυτκές ίνες και λιπαρά. Καλά λιπαρά όμως, μονοακόρεστα και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες. Είναι παραξηγημένο αρκετά καθώς θεωρείται άνοστο, αλλά πιστέψτε με, με τον κατάλληλο συνδυασμό υλικών και γεύσεων γίνεται το κάτι άλλο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου