Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Ανάποδο κέικ με μύρτιλα

Καιρό τώρα ήθελα να κάνω κέικ αλλά ένα λίγο διαφορετικό απο αυτά τα κέικ που έχω μάθει και συνηθίσει να κάνω. Μου είχε λείψει κιόλας η μυρωδιά ενος φρεσκοψημένου κέικ στο σπίτι και το να έχω κάθε πρωί κάτι να τσιμπολογώ μαζί με τον καφέ μου, πριν φύγω για την δουλειά.




Κάνοντας λοιπόν την βόλτα μου στο κέντρο, ένα πρωϊνό όπου είχα ρεπό, έπεσα επάνω σε ένα μικρό και όμορφο delicatessen, το Nora's deli. Φυσικά και δεν δίστασα να μπω. Τέτοια χαρά που κάνω κάθε φορά που ψωνίζω τρόφιμα, φρούτα, λαχανικά και κάθε είδους φαγώσιμο δεν μπορεί να περιγραφεί. Χάζευα με τις ώρες κάθε προϊόν, καθώς ήταν το ένα πιο "ψαγμένο" απο το άλλο, ώσπου "έπεσα" επάνω στα μύρτιλα. Κατεψυγμένα μέν, αλλά ήταν αυτό που ήθελα καθώς δεν είχα καταφέρει να βρω μέχρι εκείνη την στιγμή και ας είχα "φάει τον κόσμο". Και φυσικά τότε μου ήρθε μια υπέροχη ιδέα! Κέικ με μύρτιλα! 


Ήδη άρχισα να σκέφτομαι την εκτέλεση και το πόσο ζουμερό το αποτέλεσμα θα ήταν! Δεν έχασα λεπτό, αγόρασα και τα υπόλοιπα υλικά και γύρισα αμέσως για να ξεκινήσει η δράση. Ένα έχω να σας πω, το χρώμα τους πρώτον θα σας εντυπωσιάσει. Και όχι μόνο, καθώς γευστικά είναι απίστευτα (και έχουν και πολλές θρεπτικές ιδιότητες, μιλώντας για τα φρέσκα). Ιδού λοιπόν η συνταγή, για το ανάποδο κέικ με μύρτιλα.

Υλικά:


175 gr βούτυρο αγελάδος (συν λίγο ακόμα για την φόρμα)
160 gr ζάχαρη άχνη (και λίγη ακόμα για πασπάλισμα)
3 αβγά
220 gr αλεύρι γ.ο.χ. (συν λίγο ακόμα για την φόρμα)
1 κουτ. γλυκού baking powder
100 gr λευκά αμύγδαλα, αλεσμένα
80 gr χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
300 gr μύρτιλα

Προετοιμασία - Εκτέλεση:

Στο μπώλ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε συνέχεια μέχρι να αφρατέψουν.


Στην συνέχεια, προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και, μόλις γίνει ένα αφράτο και ομοιογενές μείγμα, σταματάμε το χτύπημα.


Τώρα με την βοήθεια μιας μαρίζ, ανακατεύουμε ρίχνοντας πρώτα το αλεύρι με το baking powder και έπειτα τη σκόνη αμυγδάλου.




Τέλος προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.


Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια κλασσική φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση.


Αρχικά βάζουμε μισά απο τα κατεψυγμένα μύρτιλα στον πάτο της φόρμας.


Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μισά μέσα στο μέιγμα του κέικ και ανακατεύουμε απαλά για να πάνε παντού. Μην φοβηθείτε που ίσως πάρει λίγο μώβ χρώμα το μείγμα σας, λογίκο. Αλλά μετά το ψήσιμο δεν θα φαίνεται καμία διαφορά. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα πάνω απο τα κατεψυγμένα μύρτιλα.


Έχοντας προθερμάνει τον φούρνο μας, τοποθετούμε την φόρμα και ψήνουμε στους 170 C για περίπου 50 λεπτά. Κλασσικά για να δούμε εάν έχει ψηθεί το κέικ μας, δοκιμάζουμε τρυπώντας το με ένα μαχαίρι και αν βγει λερωμένο, ψήνουμε για λίγο ακόμα.



Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε απο τον φούρνο και το αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.


Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Και φυσικά το επόμενο πρωί, συνόδευσε καταπληκτικά τον καφέ μου!


Καλή επιτυχία στο πιο ωραίο κέικ που έχετε δοκιμάσει!

Demi, xoxo


Υ.Γ.:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου