Το Aperol (αλκοόλ 11%)
Το ιταλικό αυτό απεριτίφ μοιάζει πολύ με το Campari, μόνο που είναι πιο ήπιο. έχει τους μισούς οινοπνευματικούς βαθμούς, και, αν και περιέχουν και τα δύο την ίδια ποσότητα ζάχαρης, είναι λιγότερο πικρό.
Ήταν σχετικά άγνωστο στην χώρα μας, αλλά μπήκε στις ελληνικές κάβες λόγω του οτι αποτελεί την βάση του κορυφαίου cocktail ποτού, Aperol Spritz. Ιδού και η συνταγή του.
Υλικά:
3 μέρη Prosecco (ή οποιοδήποτε άλλος ξηρός αφρώδης οίνος)
2 μέρη Aperol
1 μέρος σόδα
1/2 φέτα πορτοκάλι
παγάκια
Εκτέλεση:
Σε ό,τι ποτήρι θέλουμε βάζουμε 3-4 παγάκια και σερβίρουμε την μισή φέτα πορτοκαλιού. Γεμίζουμε με το prosecco, το aperol και την σόδα. Πίνεται αμέσως μόλις ετοιμαστεί.
Demi, xoxo
Το ιταλικό αυτό απεριτίφ μοιάζει πολύ με το Campari, μόνο που είναι πιο ήπιο. έχει τους μισούς οινοπνευματικούς βαθμούς, και, αν και περιέχουν και τα δύο την ίδια ποσότητα ζάχαρης, είναι λιγότερο πικρό.
Ήταν σχετικά άγνωστο στην χώρα μας, αλλά μπήκε στις ελληνικές κάβες λόγω του οτι αποτελεί την βάση του κορυφαίου cocktail ποτού, Aperol Spritz. Ιδού και η συνταγή του.
Υλικά:
3 μέρη Prosecco (ή οποιοδήποτε άλλος ξηρός αφρώδης οίνος)
2 μέρη Aperol
1 μέρος σόδα
1/2 φέτα πορτοκάλι
παγάκια
Εκτέλεση:
Σε ό,τι ποτήρι θέλουμε βάζουμε 3-4 παγάκια και σερβίρουμε την μισή φέτα πορτοκαλιού. Γεμίζουμε με το prosecco, το aperol και την σόδα. Πίνεται αμέσως μόλις ετοιμαστεί.
P.S: Aperol Spritz video
Demi, xoxo
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου