Τις τελευταίες μέρες είχα διάθεση για κάτι γλυκό, κάτι πολύ γλυκό, που να σε γεμίζει με γεύση σοκολάτας και καραμέλας. Ένα πρωί λοιπόν πριν πάω δουλεία, ξαφνικά βλέπω οτι είχα μερικές ξεχασμένες μπανάνες και κατευθείαν πέρασε απο το μυαλό μου, μια μόνο συνταγή, το αγαπημένο μου μπανόφι.
Καραμελένιο αλλά και σοκολατένιο μαζί (γιατί θα κάνω μία μικρή προσθήκη σοκολάτας) και με εκείνη την ανάλαφρη σαντιγί και την τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα! Αχχ...!!!
Νομίζω οτι κάλυψα την επιθυμία μου στο 100% και δεν μένει παρά να σας δείξω την συνταγή.
Νομίζω οτι κάλυψα την επιθυμία μου στο 100% και δεν μένει παρά να σας δείξω την συνταγή.
Υλικά:
Για την βάση:
250 gr μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπερ
100 gr βούτυρο
50 gr σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για την γέμιση:
2 ζαχαρούχα γάλατα (dulce de leche)
100 gr σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 πρέζα αλάτι
Για την σαντιγί
500 gr κρέμα γάλακτος (36% λιπαρά)
1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλυκού σιρόπι βανίλιας
Για το στήσιμο
3 ώριμες μπανάνες
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
σοκολάτα για γαρνίρισμα
Μπισκότο, καραμέλα, σαντιγί και μπανάνα. Δηλαδή αυτό το γλυκό ειναι πιο σέξυ και απο σέξυ.
Προετοιμασία - Εκτέλεση:
Η καραμέλα
Πρώτη μας δουλειά είναι να φτιάξουμε την καραμέλα, καθώς είναι λίγο χρονοβόρα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε (ξαπλωτά) τα δύο κουτιά ζαχαρούχου, αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει την ετικέτα τους, και γεμίζουμε με νερό μέχρι να καλυφθούν.
Βράζουμε για 3-3,5 ώρες περίπου και κάθε τόσο προσέχουμε να μην εξατμιστεί το νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον. Αφαιρόυμε τα κουτιά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα ανοίξουμε.
Εγώ φανταστείτε την έφτιαξα απο την προηγούμενη μέρα, καθώς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και διατηρείται στο κουτί όσο και το ζαχαρούχο γάλα.
Η μπισκοτένια βάση
Θρυμματίζουμε πολύ καλά τα μπισκότα στο μίξερ. Όταν είναι έτοιμα, βάζουμε το βούτυρο στο ζεστό τηγάνι και αφήνουμε μέχρι να λιώσει. Όταν λιώσει, ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να δούμε οτι το βούτυρο πάει παντού και το μπισκότο αρχίζει να "κολλάει" λίγο.
Βγάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Ριχνουμε μέσα στο τσέρκι (26 εκ.) όλο το μπισκότο, προσπαθώντας στις άκρες να κάνουμε όσο ψηλότερο γίνεται το χείλος, για να μπορέσει να κάτσει πιο καλά η γέμιση μέσα. Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου μέχρι να κρυώσει.
Μέχρι να κρυώσει η βάση μας, αδείαζουμε στο ζεστό τηγάνι την καραμέλα που έχουμε φτιάξει, ώστε να ξαναλιώσει. Ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και μόλις έχει γίνει ρευστή, ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα.
Αποσύρουμε απο την φωτιά, γιατί αν ειναι πολύ ζεστή, υπάρχει πιθανότατα να μας καεί (!) η καραμέλα και ανακατεύουμε μέχρι να δούμε οτι έχει αλλάξει χρώμα.
Στην συνέχεια, βγάζουμε απο το ψυγείο την βάση και έτσι όπως είναι ζεστή η σοκολατένια καραμέλα την ρίχνουμε πάνω απο την μπισκοτένια βάση. Απλώνουμε και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο.
Η σαντιγί
Στο μπώλ του μίξερ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη και το σιρόπι βανίλιας και χτυπάμε μέχρι η σαντιγί μας να πήξει και να γίνει αφράτη.
Και τώρα είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε το στήσιμο. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες, τις βάζουμε σε ένα μπώλ και ρίχνουμε κατευθείαν το χυμό λεμονιού έτσι ώστε να βοηθήσουμε τις μπανάνες να μην μαυρίσουν και στο γλυκό μας μετά απο 2-3 μέρες να είναι ακόμα λευκές (εάν έχει μείνει βέβαια).
Βγάζουμε την τάρτα απο το ψυγείο και συνθέτουμε ρίχνοντας τις μπανάνες πάνω απο την καραμέλα.
Μετά βάζουμε την σαντιγί απο πάνω. Δεν χρειάζετε να την απλώσετε ομοιόμορφα. Πιστέψτε με θα φαγωθεί όπως και να 'ναι. Και στο τέλος γαρνίρουμε με λίγη σοκολάτα κουβερτούρα.
Και ιδού, έτοιμο το πιο σέξυ και εθιστικό γλυκό.
Demi, xoxo
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου