Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Πράσινη σαλάτα με μήλο, προσούτο και ρόδι

Οι σαλάτες αποτελούν το στολίδι κάθε τραπεζιού! Προσθέτουν θρεπτικές ουσίες. κόβουν λίγο την πείνα και δίνουν χρώμα στο τραπέζι. Ιδιαίτερα η σαλάτα με ρόδι ενώ είναι συνήθως μια γιορτινή επιλογή θα έλεγα οτι είναι και απλή ταυτόχρονα καθώς την βρίσκεις και σε ένα καθημερινό τραπέζι.




Τα υλικά της λοιπόν είναι απλά και συνηθισμένα. Η έμπνευσή μας όμως και οι υπέροχοι κόκκοι του ροδιού την κάνουν μοναδική. Δεν είναι λοιπόν δύσκολο να συνδυάσουμε ποικιλοτρόπως τα κλασσικά υλικά, να τα αξιοποιήσουμε κατά το δυνατόν περισσότερο και να πετύχουμε ένα εξαιρετικό και πλούσιο γευστικά αποτέλεσμα.
Συνδυασμοί μπορούν να γίνουν πάρα πολλοί. Μπορούμε να προσθέσουμε άλλα λαχανικά, άλλους ξηρούς καρπούς ή ακόμα και κάποιο τυρί. Η φαντασία μας και η γεύση θα μας καθοδηγήσει εκεί που θέλουμε.


Υλικά:

πράσινη σαλάτα (μαρούλι, γαλλικό μαρούλι, ρόκα, τρυφερά φύλλα σπανάκι, λόλα, iceberg, βαλεριάνα ή ό,τι άλλο θέλετε)
1/2 ρόδι
5 φέτες προσούτο
1/2 μήλο (σε φέτες)
λίγα καρύδια



και για το dressing:

1/2 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
2 κουτ. σούπας ξίδι απο κόκκινο κρασί
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία - Εκτέλεση:

Αρχικά πλένουμε την σαλάτα πολύ καλά, την στεγνώνουμε και την βάζουμε στο μπώλ όπου θα την σερβίρουμε.


Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύμε. 


Σε ένα μικρό βαζάκι φτιάχνουμε το dressing. Βάζουμε όλα τα υλικά και ανακινούμε καλά.


Στην συνέχεια ρίχνουμε το dressing απο ύψος και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά.


Σαλάτα για πρώτο πιάτο λοιπόν και καλή σας όρεξη!

Demi, xoxo



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου