Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Spaghetti aglio e olio - Μακαρόνια σπαγγέτι με σκόρδο και ελαιόλαδο

Μετά την απίστευτη επιτυχία του banoffee, τις τελευταίες μέρες τρέφομαι μόνο με σαλάτες, έτσι για να εξισορροπήσω τις "γλυκιές αμαρτίες" με κάτι πιο υγιεινό και ελαφρύ. Όσο όμως και αν μου αρεσεουν οι σαλάτες, έχει έρθει η στιγμή να φάμε και κάτι άλλο. 





Ζυμαρικά νομίζω θα μπορούσα να τρώω κάθε μέρα. Ωστόσο, αυτό το πιάτο ζυμαρικών δεν το είχα φτιάξει μέχρι πρόσφατα, καθώς το θεωρούσα απλό. Τελικά είναι τόσο γευστικό και μυρωδάτο πιάτο, που μαζί με το ότι είναι τόσο έυκολο να το φτιάξεις, νομίζω πως θα γίνει η Νο1 γρήγορη λύση του είμαι-πολύ-κουρασμένη-για-να-μαγειρέψω-οτιδήποτε-πέρα-απο-μακαρόνια.

Υλικά:

500 gr spaghetti
4 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ.γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουτ.σούπας πάπρικα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία - Εκτέλεση:

Βάζουμε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί. Σουρώνουμε τα μακαρόνια αλλά κρατάμε στην άκρη 1 κούπα απο το νερό που έβρασαν. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τα μακαρόνια ζεστά, ανακατεύοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο. 
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, το οποίο το έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Ρίχνουμε το πιπέρι καγιέν και την πάπρικα και σοτάρουμε για μισό λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε το νερό που έχουμε κρατήσει, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά ακόμα. Βάζουμε και τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Δεν παραλείπουμε να βάλουμε τον μαϊντανό και την παρμεζάνα και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να απορροφήσουν την σάλτσα.
Σερβίρουμε με έξτρα παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απολαύστε!


Demi, xoxo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου