Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Απολαυστικός σοκολατένιος κορμός

Ο κορμός σοκολάτας είναι απο τα πιο ωραία αλλά και ταυτόχρονα εύκολα γλυκά. Κάποιοι το λένε σαλάμι (λόγω σχήματος), άλλοι μωσαϊκό, εγώ το λέω κορμό. Πάντως όπως και αν το λένε, είναι αγαπημένο γλυκό πολλών.




Ανήμερα λοιπόν τα Χριστούγεννα, γιορτάζει και η αδερφή μου, οπότε για να τρατάρουμε τους επισκέπτες είναι δεδομένο οτι θα φτιάξω κορμό, πέρα απο τα κλασσικά παραδοσιακά γιορτινά γλυκά.


Ιδίως φέτος, όπου δούλευα και παραμονή Χριστουγέννων αλλά και ανήμερα(!), ήταν η ιδανική λύση που μου έλυσε τα χέρια, γιατί είναι τόσο εύκολο, γρήγορο και μόνο με 3 υλικα!!!
Επίσης για την επόμενη μέρα, είναι τέλειο συνοδευτικό με μία κούπα καφέ χαλαρά το απογευματάκι.


Υλικά:

200 gr κρέμα γάλακτος (πλήρης 35%)
400 gr Nutella
1  1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπέρ
μισή κούπα καρύδια (προαιρετικά)


Προετοιμασία - Εκτέλεση:

Στο μπώλ του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, όπου θα πρέπει να είναι απο το ψυγείο, έτσι ώστε να την χτυπήσουμε με το μίξερ, μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.


Σε ένα άλλο μπώλ, αδειάζουμε την Nutella. Ρίχνουμε σταδιακά κουταλιές απο την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν.

Παίρνουμε τα μπισκότα πτι-μπερ και τα καρύδια, τα ρίχνουμε στο γουδί και τα σπάμε ελαφρά με το γουδοχέρι. Μετά τα ρίχνουμε στο σοκολατένιο μείγμα μας και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν με σοκολάτα και να πάνε παντού.


Αδειάζουμε το μείγμα σε κομμάτι λαδόκολλας και του δίνουμε σχήμα κυλινδρικό, σαν να είναι "σαλάμι". Το κλείνουμε στις δύο άκρες σαν καραμελίτσα, για να μην μας φύγει το μείγμα. 
Στο τέλος το τυλίγουμε και με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το βάζουμε κατευθείαν στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει και να στερεοποιηθεί (τουλάχιστον 3-4 ώρες).


Όταν έρθει η ώρα να το σερβίρουμε, το βγάζουμε για λίγο απο την κατάψυξη ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε σε φέτες.


Απολαύστε!


Υ.Γ:

Χρόνια πολλά!!!


Demi, xoxo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου