Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Αρωματικά μπισκότα κανέλας

Και τώρα που έχει βάλει λίγο κρύο και είναι γιορτές, τί θα λέγατε για μπισκότα κανέλας με ένα ζεστό ρόφημα?!?




Τα μπισκότα είναι απο τις αγαπημένες γεύσεις μικρών και μεγάλων. Σας προτείνω λοιπόν να τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα, η οικογένειά σας θα ξετρελαθεί και το σπίτι θα ευωδιάσει! Αλλά προσέξτε, είναι τόσο εθιστικά, αφού το κριτς-κριτς της μαύρης ζάχαρης σε κάνει να θες να πάρεις ένα ακόμα και άλλο ένα, κι άλλο ένα...


Η συνταγή αυτή είναι του Στέλιου Παρλιάρου, απο το περιοδικό "γλυκές αλχημείες".

Υλικά:

225 gr καστανή ζάχαρη, κρυσταλλική
130 gr βούτυρο αγελάδος
1 αυγό
300 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ.σούπας μαγειρική σόδα
2 κουτ.γλυκού κανένα
φρεσκοστυμένο χυμό απο 1/2 πορτοκάλι


Προετοιμασία - Εκτέλεση:

Αρχικά βάζουμε στο μπώλ του μίξερ ένα ένα όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με το φτερό ή τους αναδευτήρες ζύμης μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.





Μόλις είναι έτοιμη, την τυλίγουμε καλά σε μια μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Την αφήνουμε για μια ώρα περίπου να "ξεκουραστεί".


Μετά απο μια ώρα, βγάζουμε την ζύμη απο το ψυγείο. Θα χρειαστεί να "δουλέψουμε" την ζύμη σε μία καθαρή επιφάνεια τραπεζιού ή σε λαδόκολλα. 


Με τον πλάστη ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους 3 mm. Χρησιμοποιώντας κουπ-πατ ή ένα μαχαίρι, κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια και σχήματα της αρέσκειας μας.



Τα μεταφέρουμε σε ταψί-λαμαρίνα όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα για να μην κολλήσουν.


Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C -160 C για 10- 15 λεπτά.


Tips:
1. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται απο τον φούρνο, αλλά και το σχήμα, το μέγεθος ή το πάχος που θα τα φτιάξουμε.
2. Όταν τα βγάλετε απο τον φούρνο, μην επιχειρήσετε να τα μεταφέρετε αμέσως γιατί θα κοπούν. Πρέπει πρώτα να κρυώσουν για λίγο στο ταψί για να σφίξουν και να σταθεροποιηθούν. Εκεί δηλαδή που μπορεί να σας φαίνονται άψητα και μαλακά, θα δείτε οτι με την ώρα σφίγγουν.

Έτοιμα και τραγανά τα μπισκότα κανέλας! Απολαύστε!



Υ.Γ.:


Demi, xoxo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου